Energielabels

Energielabels : BedrijfsBordAEnergielabels utiliteitssector

Bij de oplevering, verhuur of verkoop van een gebouw is het verplicht een energielabel te hebben. Niet iedereen mag zomaar een label opstellen. Energielabels mogen alleen worden afgemeld door gecertificeerde bedrijven en alleen worden opgesteld gecertificeerde Energie Prestatie Adviseurs. Bij het opstellen van energielabels moet de Energie Prestatie Adviseur zich aan specifieke richtlijnen houden.

Per 1 januari 2015 ziet de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) toe op de naleving van de energielabelplicht. Dit betekent dat de ILT gaat controleren of het energielabel is overhandigd bij de verkoop, een nieuwe verhuur of de oplevering van een gebouw. De verkoper riskeert anders een boete die kan oplopen tot ruim 20.000 euro.

Uiterlijk 1 januari 2023 moeten alle (publieke en private) gebouwen met een kantoorfunctie label C hebben. In de kamerbrief-over-energiebesparing-gebouwde-omgeving kunt u er meer over lezen .

Meijer E&M is gecertificeerd in het afgeven van deze labels voor de utiliteitssector. Wij hebben ruime ervaring met complexe labeling vraagstukken.

Tevens bent u voor de begeleiding bij labelverbetering van utiliteitspanden en collectieve woongebouwen bij Meijer E&M aan het juiste adres. Honderden adviseurs hebben bij ons de opleiding gevolgd voor het maken van deze labels. Wij hebben gedegen en inhoudelijke kennis. Hierdoor zijn wij zelfs gevraagd voor het schrijven van het landelijke CITO-examen.