Energielabels

Energielabels : BedrijfsBordAEnergielabels utiliteitssector

Bij de oplevering, verhuur of verkoop van een gebouw is het verplicht een energielabel te hebben. Niet iedereen mag zomaar een label opstellen. Energielabels mogen alleen worden afgemeld door gecertificeerde bedrijven en alleen worden opgesteld gecertificeerde Energie Prestatie Adviseurs. Bij het opstellen van energielabels moet de Energie Prestatie Adviseur zich aan specifieke richtlijnen houden.

Per 1 januari 2015 ziet de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) toe op de naleving van de energielabelplicht. Dit betekent dat de ILT gaat controleren of het energielabel is overhandigd bij de verkoop, een nieuwe verhuur of de oplevering van een gebouw. De verkoper riskeert anders een boete die kan oplopen tot ruim 20.000 euro.

Uiterlijk 1 januari 2023 moeten alle (publieke en private) gebouwen met een kantoorfunctie label C hebben. In de kamerbrief-over-energiebesparing-gebouwde-omgeving kunt u er meer over lezen .

Meijer E&M is gecertificeerd in het afgeven van deze labels voor de utiliteitssector. Wij hebben ruime ervaring met complexe labeling vraagstukken.

Tevens bent u voor de begeleiding bij labelverbetering van utiliteitspanden en collectieve woongebouwen bij Meijer E&M aan het juiste adres. Honderden adviseurs hebben bij ons de opleiding gevolgd voor het maken van deze labels. Wij hebben gedegen en inhoudelijke kennis. Hierdoor zijn wij zelfs gevraagd voor het schrijven van het landelijke CITO-examen.

Verplicht C-label voor kantoren (vanaf 2023)

Energielabel C Vanaf 2023 moeten alle kantoren verplicht minimaal een energielabel C hebben. Veel kantoren hebben dus nog een paar jaar om (vaak grote) verbeteringen door te voeren. Zorg ervoor dat u nu al rekening hiermee houdt in het Meer Jaren Onderhouds Plan. Wij analyseren voor u welke maatregelen het best geschikt zijn om minimaal […]

lees meer »
Energielabel Bestaande Utiliteit

Energielabel verplicht Bij elke verkoop of verhuur transactie moet een geldige energielabel (EPA-U label) aanwezig zijn. De EPA-methodiek geldt voor gebouwen waar het energieverbruik in grote mate gebouwgebonden is, zoals een kantoorgebouw. Wanneer het energieverbruik procesgebonden is, zoals bij industrie geldt de verplichting voor een EPA-label niet. Welke gebouwen moeten een energielabel hebben? gezondheidszorg (klinisch […]

lees meer »
Energielabel Nieuwe Utiliteit EPN

Energielabel voor Nieuwbouw verplicht Per 1 juli 2014 is het verplicht om bij oplevering van nieuwe utiliteitsgebouwen een Energielabel af te geven aan de gebouweigenaar, conform het ‘opnameprotocol Energielabel Utiliteitsgebouwen detailmethodiek voor nieuwbouw- en overige energiezuinige utiliteitsgebouwen’. Zo weet de gebouweigenaar dat zijn gebouw is gebouwd met de energetische kwaliteit, zoals in de omgevingsvergunning is aangegeven. […]

lees meer »
Bouwdossier EPA Nieuwbouw Utiliteit

Bij het ontwerp wordt een EPG-berekening opgesteld. Maar wordt er ook gebouwd, wat er in de berekening stond? het is verplicht om tijdens de bouwfase vast te leggen hoe er wordt gebouwd. Wat moet er in een bouwdossier?

lees meer »
Maatwerkadvies EPA-Utiliteit

Energiebesparing en verbetering van het energielabel, met behulp van EPA-Maatwerkadvies voor Utiliteitsgebouwen.

lees meer »