Energieonderzoek
Vrijwillig is voorbij
De vrijwillige fase van het Energieakkoord is voorbij. Sinds 2016 kan volgens minister Kamp (de toenmalige minister van Economische zaken) elk bedrijf, dus ook uw bedrijf of (non-profit) instelling, een boete verwachten als het zich niet houdt aan de afspraken van het Energieakkoord.
Verplichting om geld te verdienen
Elk bedrijf wordt geacht alle maatregelen te nemen die middels energiebesparing een terugverdientijd geven van vijf jaar (of korter). Met anderen woorden: het bedrijf hoeft alleen te investeren, in energie efficiëntie verbeterende maatregelen, wanneer dat minimaal 20% rendement oplevert (door middel van een lagere energierekening).
Wat is dan het meest rendabel?
Investeren in productiecapaciteit, of energiebesparing?
Wie gingen u voor?
Meijer Energie- & Milieumanagement heeft al meer dan duizend van dergelijke energie onderzoeken uitgevoerd. Van multinationals zoals KLM, ABN AMRO, Syngenta, tot MKB-bedrijven (buurtwinkels, kantoorgebouwen, metaalbewerking, etc). Maar ook frisdrankfabrieken, pretparken, ministeries, (academische) ziekenhuizen en zwembaden tot (militaire) luchthavens en kleinere non-profit organisaties (buurthuizen, scholen).
Wij durven te stellen dat er geen bedrijfstak meer is waarin wij nog nooit een energieonderzoek uitgevoerd hebben.
Grote bedrijven zijn verplicht (EU wetgeving) iedere 4 jaar een EED op te laten stellen.
Meijer heeft al bij meer dan 2.000 bedrijven een energieonderzoek uitgevoerd.
Erkende MaatregelLijsten (EML) Een lijst van energiebesparende maatregelen die, in uw branche altijd rendabel zijn, dat zijn de “erkende maatregellijsten”. Heeft uw organisaties alle maatregelen genomen die op de erkende maatregellijsten (EML) staan, dan is voldaan aan de wettelijke eisen vanuit het Activiteitenbesluit. LET OP: elke branche heeft een eigen erkende maatregellijst. Wat betekent dit […]
Meijer E&M ondersteunt OD’s en RUD’s, omdat het voor hen praktisch onmogelijk is om alle ontwikkelingen op het vlak van energie en milieu bij te houden.
U wilt een gezond binnenklimaat voor uw medewerkers. Is het huidige klimaat wel gezond? Waarom zijn er klachten?
Energiebesparing en verbetering van het energielabel, met behulp van EPA-Maatwerkadvies voor Utiliteitsgebouwen.