•  Ik wil informatie
  •  Bel mij
  • Deel deze pagina:
Bedankt voor uw informatie aanvraag, wij nemen zsm contact met u op.
Vraag ons gerust om informatie. Vul het onderstaande formulier in en klik op de verstuur knop.
Bedankt voor uw aanvraag, wij zullen u zsm terug bellen.
Vraag ons gerust om u terug te bellen. Vul het onderstaande formulier in en klik op de verstuur knop.

Koelinstallaties – waarom op deze manier?

Dennis van Leeuwen

Cursus

Vandaag hebben we in Zuid Limburg weer ogen mogen openen van een groep cursisten, over het feit dat het energieverbruik van koelinstallaties vaak tientallen procenten hoger is, dan nodig. Dat geldt voor koelkasten, -cellen en voor koeling ten behoeve van een comfortabel binnenklimaat.

De beste koeling is geen koeling

Want ten eerste de vraag: is er überhaupt wel koeling nodig? In heel veel gevallen kunnen we dat voorkomen! Waar komt die warmte vandaan? En met een gemiddelde buitentemperatuur in de zomermaanden van ca 18 graden, moeten we overtollige warmte toch zo naar buiten kunnen laten ontsnappen?

Theorie vs praktijk

En als we dan echt koeling nodig hebben, hoe voorkomen we dan onnodige energieverspilling van de huidige installaties? En hoe kunnen we zorgen dat nieuw te plaatsen koelingen aanzienlijk minder energieverbruik met zich meebrengen?

Ter verbetering

Slim schakelen, een nieuwe compressor, periodiek onderhoud: stroomt er nog wel lucht door condensors en verdampers? Nieuwe alternatieven die soms al millennia blijken te bestaan?

Het was vandaag weer heel veel informatie. Helaas noodzakelijk, als je kijkt naar de verspilling die met allerlei koelinstallaties gepaard gaat!

Mijn werk is het leukst!

De ene keer breng ik de theorie in de praktijk door bedrijven te adviseren over energiebesparing. En de volgende keer breng ik de praktijk in theorie tijdens onze cursussen. Het blijft een gouden combinatie!