Over Meijer E&M

Meijer Energie- & Milieumanagement : SAM_642030 jaar kennis op nationaal niveau

Meijer Energie- & Milieumanagement BV heeft zich in de afgelopen 35 jaar ontwikkeld tot een belangrijke onafhankelijke nationale kennisuitdrager voor energiebesparing. Kennis van techniek, organisatie en gedragsbeïnvloeding zijn daarbij van belang.

Meijer E&M stond aan de wieg van vele ontwikkelingen, die naderhand meestal werden overgenomen door Omgevingsdiensten, Gemeenten of de Rijksoverheid. De kracht van Meijer E&M ligt in het signaleren welke informatiebehoefte er nodig is en  deze uit te werken tot praktisch toepasbare tools. Deze ontwikkeling van nieuwe tools wordt soms in opdracht gedaan, maar ook vaak op eigen kosten uitgewerkt.

Advies in de praktijk

Rendabele en bedrijfszekere energiebesparingsmogelijkheden. De kennis die daarbij nodig is, wordt continu geactualiseerd. Dankzij het gestructureerd en systematisch vastleggen van deze informatie, is onze kennis geautomatiseerd direct opvraagbaar. Het resultaat is dat wij over alle onderwerpen waar ‘energie’ bij nodig is, beschikken over up-to-date kennis. Deze kennis delen wij weer met u door middel van rapporten, informatiebladen, cursussen en trainingen of als handige internettools .

Onze klantenkring bestaat uit allerlei instellingen en bedrijven: van grote internationale organisaties tot een MKB-metaalbewerker, van een buurtsuper, tot (rijks- en gemeentelijke) overheid tot onderwijsinstellingen.

SAM_5762 - kopieGeschiedenis

Het pionierswerk in het toen nog prille vakgebied energie-efficiency is in 1977 door Piet Meijer gestart met een adviesopdracht van Stichting Voorlichting Energiebesparing Nederland (SVEN). Vanuit deze stichting is via allerlei tussenvormen (bijv. NOVEM, AgentschapNL, etc.) RVO mede ontstaan. Om al het advieswerk in goede banen te leiden is in 1986 Meijer Energie- & Milieumanagement BV opgericht, waarbinnen zich een heel team van gedreven professionals heeft ontwikkeld.