Publicaties

Op deze pagina staan een aantal interessante documenten die u kunt downloaden.

Aan de slag met energie bij uw bedrijf

Energieregistratie en BewakingsSysteem (EBS)

Geïnteresseerd in energie monitoring? Download pdf

Analyse van uw luchtkwaliteit met een binnenklimaatmeter

Hoort u ook zo vaak klachten als: Het is altijd koud, benauwd, het tocht enz? Bij de bestrijding van klimaatklachten is een objectieve analyse van het binnenklimaat noodzakelijk. Om snel en efficiënt te kunnen meten hebben wij batterijgevoede dataloggers die geautomatiseerd en draadloos de metingen op internet laten zien. Download pdf

Informatieplicht energiebesparing

Heeft u hulp nodig bij het voldoen aan de informatieplicht? Download pdf

Helpdesk voor al uw energie-gerelateerde vragen

Deskundig advies nodig bij het reduceren van uw energieverbruik? Of wilt u weten welke zonnepanelen u het beste kunt aanschaffen? Download pdf

Publicaties van Meijer met anderen

Energieverbruik per functie:

in opdracht van SenterNovem (inmiddels RVO) hebben we per gebruiksfunctie energiebalansen opgesteld: doordat we weten wat de grote energieverbruikers zijn in een gebouw, kunnen we nu focussen op de juiste onderdelen van dat verbruik, want op kleine verbruikers, kan maar weinig worden bespaard.
Download pdf

Cijfers & Tabellen:

Cijfers en tabellen is eveneens een publicatie van SenterNovem, waarin heel veel kengetallen staan met betrekking tot energieverbruik en –besparing. Meijer E&M heeft meerdere keren een grote hoeveelheid input gegeven (en verzameld) en die omgezet in praktisch bruikbare tabellen.
Download pdf

ICT Stroomt door:

In samenwerking tussen Tebodin en Meijer E&M is in 2009 het energieverbruik van ICT in huishoudens, kantoren en ICT-infrastructuur in kaart gebracht, waarna scenario’s zijn beschouwd voor de ontwikkeling van het elektriciteitsverbruik door ICT tot het jaar 2020.
Download pdf